Hasi ultrahang

A has- és kismedencei ultrahang tartalmazza a hasi szervek, illetve hölgyek esetében a méh és petefészek, férfiaknál pedig a prosztata vizsgálatát.

Hasi ultrahanggal – a később részletezett szervek vizsgálata mellett – a tápcsatornai szervek (gyomor, vékony- és vastagbél) is jól áttekinthetők, valamint megítélhető, hogy van-e a hasüregben vagy a kismedencében kóros folyadékmennyiség.

A hasi ultrahang semmilyen káros mellékhatással nem jár, kellemetlenség nélkül végezhető biztonságos eljárás, amely szükség esetén több alkalommal megismételhető.

Hasi ultrahang esetén a vizsgálat előtt 6 órával, az eredményes vizsgálat érdekében ételt fogyasztani, valamint kávét, kakaót és szénsavas üdítőket inni nem szabad. A bőséges folyadékfogyasztás (orvosaink ajánlása szerint szénsavmentes víz vagy cukormentes tea) viszont kiemelten fontos, hogy a húgyhólyag tele legyen. Emiatt a vizsgálat előtt néhány órával a mellékhelyiség használata nem javasolt.

A kóros állapotok felderítésében kiegészítő módszerek (pl.: gyomortükrözéssel egybekötött speciális hasi ultrahang, vagy végbélbetegségek esetén a végbél űrterébe vezetett ultrahang vizsgálat) alkalmazása lehet indokolt. Ilyen esetekben kórházi intézmények felkeresését javasoljuk.

A has- és kismedencei ultrahang vizsgálat ára: 15.990 Ft helyett, 13.990 Ft.
A teljes árlistánkat tekintse meg ITT!

Foglalja le időpontját még ma! Hívjon minket a +36 30 30 88 900-as telefonszámon!