Prosztata ultrahang

Prosztataszűrés hasi ultrahanggal, kellemetlenség nélkül.

A has- és kismedence ultrahang vizsgálat szerves része a prosztata ultrahanggal történő vizsgálata, amely biztonságos, megbízható és gyors, ugyanakkor teljesen fájdalommentes eljárás.

A prosztata (dülmirigy) a húgyhólyag alatt, a hólyag és a végbél között helyezkedik el, két lebenyével közrefogja a húgycsövet.

A prosztata leggyakoribb rendellenessége 18 és 40 éves kor között a gyulladás (prostatitis), az idősebb korosztály esetén pedig a jóindulatú prosztata túltengés vagy megnagyobbodás (prosztata hypertrophia), amely nyomást gyakorol a húgycsőre, így megnehezítheti a húgyhólyag kiürülését, a vizelést. A prosztata megnagyobbodás első tünete, hogy a vizelet inger esetén is nehezebben indul, az ürülő vizeletsugár erőssége csökken, vizelés befejeztével a „kiürülés” érzése elmarad.

Prosztata ultrahang

A prosztata ultrahangos szűrővizsgálatával pontosan meghatározható a szerv mérete és szerkezete, valamint vizelést követően ellenőrizhető, hogy a vizelet teljesen kiürül-e a húgyhólyagból. A prosztata ultrahang vizsgálat fekvő testhelyzetben, hasfalon keresztül történik.

A rendszeres szűrővizsgálat különösen fontos, mert az 50 év felett a férfiak fele prosztata megnagyobbodást tapasztal, és sajnálatos módon a rosszindulatú prosztata daganat sem ritka. Rosszindulatú folyamat gyanúja esetén vérvételt, úgynevezett PSA (prosztata specifikus antigén) vizsgálatot ajánlott végeztetni, melynek kóros értéke alátámaszthatja a diagnózist.

A prosztata ultrahangos szűrővizsgálata panaszmentesen évente javasolt.

 

A has- és kismedencei ultrahang vizsgálat ára: 15.990 Ft helyett, 13.990 Ft.

Teljes árlistánkat tekintse meg ITT!

Foglalja le időpontját még ma! Hívjon minket a +36 30 30 88 900-as telefonszámon!