Mell ultrahang 16-45 között

Mell ultrahang vizsgálat a 16-45 év közötti korosztályban

Mell ultrahanggal az is látható, ami tapintásos vizsgálattal nem derül ki!

Az emlőrák korai kimutatására alkalmas mammográfia – ultrahang vizsgálattal kiegészítve – negyvenöt éves kor felett javasolt a hölgyek számára. Negyvenöt éves kor alatt azonban a tapintásos vizsgálat mellett, az emlők ultrahangos szűrővizsgálata az elsődleges vizsgálómódszer.

A húsz és negyven év közötti korosztályra alapvetően a sűrű, mirigyes emlőállomány jellemző. Ilyen esetben kiemelt szerepe van az ultrahangnak, ugyanis ennek átvizsgálása tapintással sem könnyű, a mammográfia által használt röntgensugarak pedig az ilyen típusú emlőállományon nem hatolnak át megfelelően. Mell ultrahang vizsgálat esetén viszont nincs ilyen probléma, a mirigyes emlőállomány is kellő pontossággal, fájdalommentesen és kellemetlenségek nélkül vizsgálható.

Mell ultrahang 16-45 között

16-45 év közötti hölgyeknél általában jóindulatú folyamatok (pl.: ciszta, fibroadenoma, mastopathia) jelentkeznek, amelyek felismerése mellultrahang vizsgálattal (képalkotással és állapotfelméréssel) történik, ezért az emlő preventív jelleggel történő ultrahangos szűrővizsgálata minden hölgy számára évente javasolt.

Azonban ha a mellek önvizsgálata során, vagy bármikor az alábbi tünetek valamelyikét tapasztalja, haladéktalanul forduljon szakorvosainkhoz:

  • tapintási eltérés észlelhető – csomót vagy göböt tapint az emlőben vagy a hónaljban
  • alaki eltérés jelentkezik – a mell formája megváltozik
  • a mellbimbó váladékozik vagy tartósan behúzódik
  • az emlő bőrén elváltozás mutatkozik

Ultrahang vizsgálattal az esetleges elváltozás idejében diagnosztizálható.

A legjobb védekezés a korai felismerés!

A vizsgálat ára: 14.990 Ft helyett, 12.990 Ft.
A teljes árlistánkat tekintse meg ITT!

Foglalja le időpontját még ma! Hívjon minket a +36 30 30 88 900-as telefonszámon!