Szívultrahang

Szívultrahang szűrővizsgálat

A szívultrahang vizsgálat fájdalommentes, nem jár kockázattal vagy káros mellékhatásokkal, nem terheli a szervezetet sugárzással és előkészületeket sem igényel.

A szívultrahang az egyik leghatékonyabb képalkotó diagnosztikai módszer, így a vizsgálat révén nagy biztonsággal deríthetőek fel az esetleges szívbetegségek.

Szívultrahang során teljes képet kaphat a szív szerkezeti felépítéséről és működéséről; a vizsgálat információt nyújt a szív méretéről és alaki jellemzőiről, a főütőér esetleges elváltozásairól, valamint a szívkamrák és szívbillentyűk működéséről. A szívultrahang vizsgálat lehetőséget nyújt továbbá a vér áramlásának vizsgálatára, valamint megmutatja a vérrögök jelenlétét a szívben, illetve folyadék jelenlétét a szívburokban.

A szívultrahang vizsgálat a veleszületett és szerzett szívizom-betegségek felismerésében egyedülállóan fontos módszer, ezért fokozott fizikai megterhelés vagy aktív sporttevékenység esetén a szűrővizsgálaton való részvétel elengedhetetlen.

Kardiológusunk, Dr. Fiók János echokardiográfia licenccel és évtizedes tapasztalattal rendelkező szakorvos, a szívultrahang vizsgálatot a legmodernebb technikával rendelkező, professzionális GE Logiq F6 ultrahang diagnosztika eszközzel végzi.

A vizsgálatot követően leletét azonnal megkapja, amely szakorvosi véleményt és további javaslatokat is tartalmaz. A leleten pontos leírás szerepel a szívüregek méretéről, az azokat határoló falak mozgásáról és vastagságáról, a szívbillentyűk működéséről és záródásáról, valamint a véráramlásról. A lelet mindemellett a szív teljesítőképességére és pumpáló erejére is kiterjed.

A vizsgálat találati biztonsága nem százszázalékos, egyes esetekben a bordák, vagy a tüdő eltakarhatja a szív egy részét. Ilyen esetben szakorvosunk kiegészítő vizsgálatok elvégzését javasolhatja. 

A vizsgálat elvégzése elsősorban a szívet érintő betegség vagy annak gyanúja (szívzörej, ritmuszavar, nehéz légzés, mellkasi fájdalom vagy végtagi duzzanat) esetén javasolt. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kardiológiai szempontból kiemelt kockázati körbe tartozók számára, preventív jelleggel, minimum évente célszerű szívultrahangot végezni. 

Kiemelt kockázati körbe tartozik, amennyiben;

  • mozgásszegény életmódot él
  • tartósan stresszhelyzetnek kitett
  • túlsúlyos
  • dohányzik
  • magas vérnyomású
  • cukorbeteg
  • családjában fordult már elő szívinfarktus vagy hirtelen szívhalál
  • emelkedett vérzsírszintű

A szívultrahang csomag (CW, Pulzus és Színes Doppler ultrahang , EKG vizsgálat, véroxigénszint mérés és szakorvosi konzultáció) ára: 29.990 Ft helyett, 21.990 Ft.
A teljes árlistánkat tekintse meg ITT!

Foglalja le időpontját még ma! Hívjon minket a +36 30 30 88 900-as telefonszámon!