Végtagi erek ultrahang vizsgálata

Ütőeres panasz, érszűkület vagy vénás keringési zavar – thrombosis, visszérgyulladás – gyanúja esetén a végtagi erek color Doppler ultrahang vizsgálata feltétlenül javasolt.

Úgy a karon, mint a lábon color Doppler ultrahanggal fájdalommentesen vizsgálható a végtagi ütőerek állapota és keringése.

A felső végtagokban keringési zavar ritkán fordul elő, de olykor a vénás és az artériás rendszerben is lehet kóros folyamat. A kar sápadtsága, alacsonyabb hőmérséklete és használat közbeni fájdalma artériás keringési zavarra, duzzadtsága és kékes elszíneződése pedig vénás keringési zavarra utalhat. A felső végtagon a hónaljban, a könyöktájon, a csuklón és a tenyéren jól is mérhető és vizsgálható az oda áramló keringés, valamint a vénás visszaáramlás.

Az alsó végtagokon lényegesen gyakoribb az artériás keringési zavar, amelyre utaló leggyakoribb tünet a járáskor jelentkező fájdalom és fáradtság, amely pihenésre megszűnik, valamint a lábfejek sápadtsága, hűvösebb tapintata. A vénás keringési zavar leggyakrabban a lábak és vádlik duzzadtságából, ödémájából áll. Az alsó végtagon a comb hajlatban, térdhajlatban, belboka mögött és a lábháton vizsgáljuk az ütőeres keringést. A vénás visszafolyást a vádliban, a comb belső oldalán és a combhajlatban vizsgáljuk.

Végtagjaink jó vérellátása elengedhetetlenül fontos, ezért feltétlenül érdemes elvégezni a vizsgálatot a láb folyamatos fájdalma, illetve a hirtelen kialakult, vagy állandósult duzzanata esetén. Visszeresség, vagy gyulladt vénák esetén ugyancsak indokolt az ultrahangos vizsgálat.

A végtagi erek color Doppler ultrahang vizsgálatának ára: 14.990 Ft helyett, 12.990 Ft.
A teljes árlistánkat tekintse meg ITT!

Foglalja le időpontját még ma! Hívjon minket a +36 30 30 88 900-as telefonszámon!